peukie beachclub beste strandtent scheveningen

Peukie behoort tot Nederlands beste terrassen

Kom maar door zon: dit zijn de 7 beste terrassen van Nederland

De zomer komt er weer aan en dat betekent tijd om een terrasje te pakken. Maar je favoriete tent heb je nu wel gezien, en in een andere stad weet je al helemaal niet waar je moet zijn. Gelukkig heeft Lipton de Terrasgids gelanceerd met meer dan 200 zomerse hotspots. Inspiratie genoeg dus! Wij hebben onze zeven favorieten uit dit lijstje voor je opgesomd. Bestel die bitterballen maar!

1. Waterkant, Amsterdam

Fawaka? Met je voeten bungelend over de rand van de stenen muur langs het water of zittend aan een van de lange gekleurde houten tafels: chillen en mensen spotten doe je bij de Waterkant. Bij deze tropical bestemming kun je op het grote terras uren van de zon genieten met een homemade gemberbiertje of mixdrankje in je hand, ondertussen smullend van een van de vele (Surinaamse) gerechten. Nyan switi! Ook leuk: ga naar een van de clubavonden.

2. Suikerkist, Breda

Op het terras van café Suikerkist aan de gezellige Havermarkt kan je uren blijven hangen, want: goede sfeer, relaxte vibe én comfy stoelen met kussens. Van smoothies tot speciaalbiertjes: you name it, they’ve got it. Het grote terras vangt de hele dag zon, maar ookals het fris wordt zit je goed vanwege de luifels en verwarming. Kies een lekkere pizza, burger of bord pasta en jouw zomeravond kan niet meer stuk.

3. Peukie, Scheveningen

Deze beachclub is sinds 1974 al niet meer weg te denken en heeft haar naam te danken aan de man met de eeuwige sigaar in z’n mondhoek. Dat was namelijk de vader van de huidige eigenaar. Peukie staat bekend om de heerlijk ontspannen sfeer, of je nu een hele dag wil loungen of even snel een drankje komt doen. Voor smoothies, ijsjes of cocktails in het zonnetje ben je hier aan het juiste adres.

4. Gele Kanarie, Rotterdam

Heb je zin in heerlijk bier, live muziek en wil je even net doen alsof de buitenwereld niet bestaat? Zet je kont dan op dit gezellige terras. Misschien wil je wel nooit meer naar huis, want behalve muziek zijn er ook pubquizzes, kanariebingo’s en sjoelbakken zodat je je nooit hoeft te vervelen.

5. Strandzuid, Amsterdam

Een strand midden in de stad, daar zegt toch niemand nee tegen? Of je nu uitgebreid wil dineren op het terras, kiest voor een speciaalbiertje of zin hebt om te beachvolleyballen met vrienden; je kunt hier alle kanten op. Er is zelfs een deel overdekt bierterras en iedere vrijdagmiddag kan je aanschuiven voor de gezellige bierborrels. Ook om te zonnen zit je goed. De bedjes staan klaar voor de zomerzon.

6. Prachtig, Rotterdam

Wacht, zitten we nou in New York? Je zou het bijna denken met dat prachtige uitzicht op de Erasmusbrug en de skyline van Rotterdam. Aan het water kan je hier met vrienden op de banken heerlijk relaxen en een G&T drinken, of geniet van een lekker hapje in de zon. Het terras heeft die zonnestralen namelijk genoeg.

7. Nautilus aan zee, Egmond aan zee

Relax and enjoy; dat doe je in het nieuw verbouwde Nautilus aan Zee (voorheen Strandpaviljoen de Schelp). Hier vergeet je gewoon dat je in eigen land bent. Vanaf het terras, dat rondom het laagdrempelige en gastvrije paviljoen ligt, heb je schitterend uitzicht op de duinen, het strand en de Noordzee. Hier kun je iedere dag, twaalf maanden per jaar, genieten van de zon, gezelligheid én heerlijk eten en drinken.

Bron: ANCD